http://viagranewonlineproduct.com/
cialis generique

Instruktion til ny teknik

En teknisk træningsdel indeholder altid tre elementer:

  • Instruktion
  • selve træningen
  • feedback

Når en træner skal instruere i en teknisk færdighed, kan træneren ved hjælp af et simpelt princip højne roerens udbytte.
En instruktion til en teknisk færdighed bør altid indeholde følgende tre elementer: Forklaring, demonstration og nøgleord. Dette gælder både ved instruktion af nybegynder, der skal lære de helt grundlæggende bevægelsesprincipper, og ved instruktion af eliteroere, der skal finpudse en teknisk detalje.

Forklaringen skal være kort, præcis og beskrivende for det element, der skal trænes. I forklaringen skal der kunne findes svar på, hvorfor teknikken skal læres, hvornår den skal

bruges, og hvordan den udføres. Det er vigtigt, at forklaringen gives på et tidspunkt, hvor roerne kan fokusere på forklaringen uden forstyrrelser. Det kan altså være en fordel at give instruktionen, mens udøverne stadig er på land.

Demonstrationen er uhyre vigtig, da det er denne, der kan gøre roeren i stand til at forbinde forklaringen med et fysisk billede. Det er derfor absolut nødvendigt, at demonstrationen udføres korrekt. Hvis træneren ikke selv er i stand til at udføre teknikken korrekt, bør der anvendes video eller en dygtig roer som eksempel. Demonstrationen gentages flere gange, og roernes fokus skal vendes mod de vigtigste elementer.

Den sidste del af instruktionen skal indeholde nøgleord, der umiddelbart kan kobles til demonstrationen. Nøgleordene skal kondensere information i korte sætninger, som roeren let kan huske under træningen. Et eksempel kan være som følger: En træner har forklaret hvordan trækket i taget skal komme før trykket, fordi det er vigtigt for den måde pagajbladet føres gennem vandet; et nøgleord til dette kunne være ”træk før tryk”.

 

Årsmagasin 2018

Magasinet udgives årligt af Dansk Kano og Kajak Forbund til medlemsforeninger, medlemmer, annoncører, sponsorer og andre samarbejdspartnere og interessenter.

Download

ATK - Aldersrelateret Træningskoncept

ATK

Kompendiet giver anbefalinger til afstemt og optimeret træning i forhold til de udviklingsniveauer, børn gennemgår fra før-puberteten, puberteten og efter-puberteten.

Download